środa, 12 grudnia 2012

Roszponka z płatkami jabłka, jogurtem i czerwonym pieprzem

Lekka i pyszna sałatka obiadowa, wprawdzie bez oliwy, którą uważam za podstawę sałatek, z uwagi na jej zdrowotne właściwości (można ją dodać oczywiście). Spotkała się z bardzo pozytywną opinią mojej mamy, która uznała to połączenie za doskonałe. Myślę, że Wam też zasmakuje.



SKŁADNIKI (na 4 porcje):
-150g liści roszponki
-2-3 jabłka
-sok z 1/2 cytryny
-3 łyżki jogurtu naturalnego
- czerwony pieprz

  1. Roszponkę umyj i wysusz na ręczniczku lub w wirówce (na zdjęciu poniżej, polecam)
  2. Jabłka umyj i obierz, a następnie pokrój na cienkie, niewielkie plasterki (możesz zrobić to za pomocą odpowiedniej tarki). Wymieszaj jabłka z sokiem z cytryny, by nie zbrązowiały.
  3. Połącz roszponkę, jabłka i jogurt. Jeśli plasterki jabłek są złączone, porozdzielaj je
  4. Podawaj posypując czerwonym pieprzem.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz