SKŁADNIKI:
3 jaja
1 łyżka kwaśnej śmietany
sól, pieprz
2 plastry szynki wolnodojrzewającej
4 zielone szparagi (najlepiej młode)
świerzy tymianek
ulubiony ser
oliwa i maslo do smażenia
- Umyj szparagi i odetnij włókniste koncówki. Gotuj je 3-4 minuty.
- Jajka wymieszaj ze śmietaną, dodj sól i pieprz oraz listki tymianku.
- Na patelni rozgrze odrobinę oliwy i masła. Wylej masę jajeczną na rozgrzany tłuszcz.
- Przez pierwsze 20 sekund możesz za pomocą widelca przeswać masę, i tak powstałe dziury w omlecie zalewać surową masą z wierczchu
- Gdy omlet usmaży się od spodu i będzieswobodnie poruszał się po patelni., a z wierzchu nie będą pływały juź surowe jajka, na jednej polowie wyłóż szynkę, szparagi i ser. Dodatki przykryj drugą połową omleta i po chwili zdejmij z ognia. Smacznego !!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz